در حقيقت راه سبز اميد ادامه شعار راهبري هر شهروند يك ستاد است كه اين بار براي مطالبات به حق مردم و استيفاي حقوق آنان شكل ميگيرد. در حالي نخست وزير دوران دفاع مقدس پيشتر وعده تشكيل شبكه اجتماعي را داده بود، در ديدار با اعضاي انجمن اسلامي جامعه پزشكي ايران تلويحاَ نام اين مجموعه را ”تشكيلات راه سبز اميد“ عنوان كرد و به شكلگيري اين تشكيلات به عنوان يك نهضت فراگير اشاره كرد و گفت: رنگ سبز نماد اين راه و مطالبه اجراي بدون تنازل قانون اساسي شعار آن است و شبكههاي اجتماعي خودجوش و خودمختار بيشمار و گسترده در سطح جامعه، بدنه اين جنبش هستند.
به گزارش ايلنا، مير حسين موسوي گفت: اگر به جاي آنكه مردم را تحقير كنند و در صدا وسيما شروع به جو سازي كنند، مواضع منصفانهاي ميگرفتند و اگر قبل از آن كه مردم به خيابانها بيايند در چارچوب قانون و با احترام به حقوق مردم با آنان برخورد ميكردند ما امروز با بسياري از بحرانها روبرو نبوديم.
موسوي خاطر نشان كرد: شعارهاي ما در طول انتخابات در چارچوب قانون اساسي واصولي كه مردم باور دارند انتخاب شد، امروز هم به همان شعارها پايبند هستيم و يقين داريم اگر با خواست مردم منصفانه برخورد ميشد و دستگاههاي تبليغي به جاي پيوند دادن حركتهاي خودجوش مردم به بيگانگان و وارونه نشان دادن حقايق سعي در اقناع افكار عمومي با نقد منصفانه و التزام به راستگوئي ميكردند به نفع نظام بود و روح بدبيني و بياعتمادي به جامعه دميده نميشد.
نامزد دهمين دوره انتخابات رياست جمهوري در اين ديدار به تشريح بخشي از ناگفتههاي روز انتخابات پرداخت و گفت: از چند روز قبل از 22 خرداد ستادهاي ما با موج عظيمي از تماسهاي مردمي كه حاكي از اطلاعات دقيقي در مورد تحركات در دست انجام و سناريوهايي كه براي روز انتخابات و بعد از آن طراحي شده است مواجه گرديد، به صورتي كه در شب انتخابات مجبور به صدور اطلاعيهاي براي فراخواندن مردم به خوشبيني نسبت به مجريان و پرهيز از قصاص قبل از جنايت شديم. اما آنچه در فرداي آن شب ديديم عبارت از به اجرا درآمدن پيشبينيهاي ارائه شده به ما يكي پس از ديگري و قرائن بيشماري بود كه سلامت جريان حوادث را زير سوال ميبرد.
وي با بيان اينكه تعليمات اسلامي ما را ملزم ميكند كه نسبت به اعمال مومنين با حسن ظن برخورد كنيم،گفت: اما همين تعليمات به ما اجازه نميدهد كه تن به دروغ دهيم.
موسوي در ادامه سخنان خود به حوادث روز انتخابات پرداخت و گفت: با تمام اين احوال ما در ابتدا فكر كرديم كه شايد آنچه شاهد آن هستيم ناشي از سوء تدبير است، براي همين خود من تلاش كردم با مسئولان كشور تماس بگيرم و همان روز دوبار با رئيس قوه قضائيه، دو بار با دادستان كل كشور، دو بار با رئيس مجلس و چهار بار با بيت رهبري موضوع را مطرح كردم. علاوه بر اين گروهي از طرف ستاد به ديدار وزير كشور رفتند تا نگرانيهاي مردم را منتقل كنند و عجيب بود كه وزير كشور در حالي كه در آن روز قاعدتا تنها كارش بايد رسيدگي به مسائل مربوط به انتخابات باشد پس از مدت زيادي معطل كردن افراد اعزام شده به آنان وقت ملاقات نداد. وي ادامه داد:اين موارد قرائني بود كه يكي پس ازديگري انباشته ميشد تا اين كه از عصر روز 22 خرداد حمله به ستادهاي انتخاباتي اينجانب آغاز شد و سپس به ستاد مركزي و ساير ستادها در سطح كشور گسترش يافت. نخست وزير دوران امام تصريح كرد: بنده يك راي بيشتر نداشتم و ميتوانستم از حق خودم بگذرم، ولي از حقوق مردم نميتوانستم بگذرم، چون ما مسلمان هستيم وآموزههاي ديني به ما اجازه نميدهد به دروغ تن بدهيم. قصد ما اين بود كه پس از تلاش نفس گير ايام انتخابات، نتيجه هر چه باشد آن را بپذيريم، اما آنچه اتفاق افتاد ما و جامعه را به اين سمت كشاند.
وي در ادامه سخنان خود با نقد عملكرد متصديان رفتار آنان را فراقانوني دانست و گفت: اگر در جريان انتخابات وحوادث پس از آن مطابق قانون و انصاف عمل ميشد ما شاهد اين حوادث نبوديم، بلكه اگر بنده هم برروي مسائلي پا فشاري ميكردم مورد اعتراض مردم قرار ميگرفتم كه چرا تندروي ميكنم. اما ناديده گرفتن قانون و فراتر از قانون عمل كردن و ناديده گرفتن كرامت و حقوق ذاتي شهروندان موجب پيدايش جنبش اعتراضي و ابعاد روز افزون آن شد.
عضو مجمع تشخيص مصلحت نظام با اشاره به عوامل تحريك احساسات مردم و تداوم موج اعتراضات گفت: به فاصله كمي از انتخابات فردي كه به فراخور عنوانش بايد نمونه ادب باشد يك ساعت و اندي در تلويزيون صحبت كرد و 37 مرتبه نام بنده را به زبان آورد و اين برنامه 3 بار از صدا وسيما پخش شد بدون آن كه كوچكترين فرصتي براي پاسخگويي داده شود. اين تنها يك نمونه از رفتارهاي غيرمنصفانه و تحريككنندهاي بود كه مردم را عصبي كرد وموجب گسترش آشوبها شد. حال آن كه اگر مردم از مسئولان نظام انصاف و احترام به حقوق ذاتيشان را ميديدند تجمعي همانند راهپيمائي چند ميليوني25 خرداد ميتوانست آبي بر آتش خشم آنان باشد .در حالي كه با رفتارهاي غلط و زشت بعدي روز به روز از چنين سرانجامي دورتر شديم.
وي سپس به سوء استفاده از ظرفيت و جايگاه برخي نهادها و رو در رو قرار دادن آنها با مردم اشاره كرد و گفت: همه ما به انقلاب علاقه داريم. ما به نهادهائي چون بسيج وسپاه علاقه داريم، چون فكر ميكنيم بسيج براي مقابله با دشمن است و سپاه براي آن ايجاد شده تا در مقابل دشمنان بايستد. آيا تلاش براي وابسته نشان دادن حركت خودجوش مردم از سوي صداوسيما و ساير رسانههاي دولتي زمينه بياعتمادي مردم به دستگاه هاي تبليغاتي را فراهم نميكند؟ ما ميگوئيم به جاي آن كه جمعيتهاي ميليوني مردم رامتهم كنيد، براي يافتن متهمان اصلي در بين كساني بگرديد كه با كارگرداني وصحنهگرداني جنگ مسموم تبليغاتي اعتماد و آ رامش مردم را هدف گرفتند و با تحليلهاي ماليخواليايي خود به دشمن خدمت ميكنند. موسوي همچنين در بخش ديگري از سخنان خود تنها هدف دادگاههاي هفتههاي اخير را اثبات يك توهم بياساس دانست و با اشاره به نقض اصول اوليه دادرسي قضايي از جمله دسترسي آزاد متهمان و خانوادههاي آنان به وكيل و آزادي آنها در دفاع از خود تاكيد كرد:آيا نبايد در برپايي يك دادگاه اصول اوليه دادرسي در مورد دسترسي متهمان و خانواده آنان به وكيل و آزادي آنان در دفاع از خود رعايت شود.
موسوي به شكلگيري تشكيلات راه سبز اميد به عنوان يك نهضت فراگير اشاره كرد و گفت: رنگ سبز نماد اين راه و مطالبه اجراي بدون تنازل قانون اساسي شعار آن است و شبكههاي اجتماعي خودجوش و خودمختار بيشمار و گسترده در سطح جامعه بدنه اين جنبش هستند. در حقيقت راه سبز اميد ادامه شعار راهبري هر شهروند يك ستاد است كه اين بار براي مطالبات به حق مردم و استيفاي حقوق آنان شكل ميگيرد.
منبع: سایت خبری هم میهن
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر